Musteriet
I vårt musteri använder vi oss av en hydropress och en varsam pastörisering för bästa hållbarhet. Musten kyls ner och förpackas sedan i 3-liters bag-in-box.
Resultatet blir en kallpressad ofiltrerad äppelmust.
Tips om äpplen:
Lukta, smaka och kolla. Ett bra mustäpple ska vara krispigt med syra och sötma. Dela äpplet och se efter om kärnorna är bruna. Det är ett tecken på mognad.
Musteriet
Inlämning av äpplen för mustning
Vi tar gärna emot dina äpplen och
mustbara päron för mustning och du kan få
tillbaka din egen must eller köpa vår ofiltrerade
must direkt i vår gårdsbutik.
Minsta mängd äpplen är 25 kilo
(en stor pappkasse). 25 kilo äpplen ger cirka
12-14 liter must förpackad i praktisk
3-litersbox som håller minst ett år oöppnad.
Pris 110 kr för 3 liter
Lite tips:
Frukten ska vara mogen men inte mjölig,
ett gott äpple blir god must.
Ej mögliga eller jordiga äpplen.
Kart och omogna äpplen som är
mindre än en golfboll är inte heller lämpliga.
Musteriet
Vår metod
Vi är stolta över vårt musteri där vi kallpressar äppelmust
och erbjuder ofiltrerad must som är full av smak och
näring. Vi förpackar musten i egendesignade kartonger,
allt görs lokalt.
Boka mustning
Enklaste sättet att boka mustning är att ringa oss eller maila:
0737 836279